Save the date

Daisypath Wedding tickers

Monday, July 26, 2010

SehaRian MeLaWat kawanku..NANA..


Sabtu lepas 24 JULY 2010 - aku,miza,dewi,chub,and fiza meluangkan masa untuk pergi melawat nana selepas mendapat tahu dia excident...tapi time g tu die dah kuar hospital la..erm..perjalanan ke klang tidak lah sesusah yg kami fikirkan..mula2 dr puncak g pkns,tnggu dewi kat ctu sbb nak saing pastu cari kek skali konon2 nak celebtare belated bezday nana..dah sudah tu nak naik bas ke klang..stahu aku yg ade cume seranas n u62.. btul ke..so dengan rajinnya kwn2 aku ni pergi bertanya kat setiap bas..nasib la time tu baru kul 10 lbh..org pun x de lagi...ok..dah dapat bas smpai la ke klang then merayau2 tanya kat 'penglipur bas' kat mane nak cari bas ke banting?
pak cik tu tunjukk smbil bertnya " apa bende yang korang duk usung bawak kehulur-hilir?"
kami jawab " kek la pak cik,nak sambut bezday kwn"
so..kami pun nek bas..agak suprise sbb x pnah g so x tau nak bnti kat mane,jauh lagi ke..tapi slpas mndapat information yg tepat kami pun tiba...dlm on the way nak g umah die..kteorg ade le bergmbr2 maklum le sronok menikmati keindahan kampung..rindu ngan suasana kg...pastu tiba dirumah nana...Alhamdulilah dia dah beransur pulih..tapi die x leh gelak puas2 sbb blum pulih spenuhnya,tapi tau2 je la kteorg ni mane reti duk diam2 ade je marapik merapu..smpai cian ngan nana sbb wat die skt nak gelak..
time nak balik ke s.alam pun x tau nak nek bas ape..tetiba ternmpk pak cik td..
pak cik tu tnya " mane bunga telurnya?"
kami " pak cik,kami pergi melawat orang bukan g kenduri kawen"
pakcik jawab " owh..yang usung kek tadi tu er"...
aduai pakcik..x kesah la pun asalkan pak cik bnyk tlg kami...terima kaseh ye pak cik..:)
 p/s :ape2 pun aku harap ko hepy ye na dengan kehadiran kteorg,maaf la kalo x bwk pape, cume kami dtg dgn harapan moga kamu cpt sembuh dan dapat teruskan hidup dgn lbh bersemangat lg...amin...
     


at KLANG                                                                                          

5 comments:

Mizz Yana said...

tengkiu yana,.. sorry la ak xdpt bwk korg g jln2 kat kg ak nih.. klw ak sihat leh ak bwk korg g tgk kg ak... ak tanjung kat situ ade kapal besa... eh carik sipot klw die timbol..hahaha... tengkiu.. hepi sngt ^_^

princess^^lily said...

ala...xpe..next time kte g jlln k..ko sembuh cpt br cpt dpt g jln2..:)

Mizz Yana said...

ehehehe... insyaALLAH...^_^ amin..

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

mmg tak puas hati..patutnye ko bawaklah..bio aku lak yg bawak moto..huahua..makin baekk..ko nti..hahaha..

Mizz Yana said...

dewi bwk motot T_T ak tkt tasempat smpai je..ades... kaki ntah smpai nak tukar gear ke x.. n taw ke na tuka gear cmne?? kakakakaak.... adoiyai