Save the date

Daisypath Wedding tickers

Saturday, February 26, 2011

2 BUAH BUKU

Seminggu yg lalu,aku ade borak2 dengan Azizi kwn sekolah aku..tgh2 borak tiba2 dia suggest kat aku buku "AKU TERIMA NIKAHNYA" & "DIMANA DIA DIHATIKU"...dengan pantasnya aku g beli 2 buah buku ni..n aku terus baca lpas bayar..punya la excited x terkata...haha..mula aku baca "edisi istimewa aku terima nikahnya oleh Hasrizal Abd Jamil" sbb jiwa aku mmg tgh kaco time tu, sgt2 tak tenang..sbnrnya buku ni aku nak hadiahkan kat seseorg sbg tanda terima kasih atas segala sokongan yg dia dah bg tp oleh sbb aku teruja nak baca so aku tumpng la baca sblum bg org..hehe..Alhamdulilah, lpas baca buku ni hati semakin tenang, fikiran aku pd dia pun smakin x menganggu, buku ni btul2 mengajar aku erti utk redha dan terima hakikat yg berlaku..secara tidak sengaja telah menimbulkan rase dalam diri belum bersedia lg utk melangkah ke alam perkahwinan..mcm yg di tulis ~Perkahwinan bukan hanya memerlukan cinta tetapi tanggungjawab juga memainkan peranan~ buku ni banyak mengubah aku cr berfikir,cr menerima dan smkin positif...korang bacalah buku ni x smestinya utk yg dah couple ke kawen ke..sume golongan boleh baca dan aku rase ilmu tu boleh digunakan dari sebelum kte couple smpai la kawen sampai la ke anak cucu nanti, buku yg mengandungi nasihat dan pndangan mmbuatkn kte berfikir mane yg terbaik utk hidup kte..
Lagi satu buku yg disarankan ialah "dimana dia dihatiku oleh Pahrol Mohd Juoi.. buku ni banya berkonsepkan tentang hati, ayat yg sangat menyentuh kalbu seandainya dihayati sebenar2nya..banyak puisi yg ade, banyak juga kata2 hikmah yg boleh diambil utk merawat hati agar terus kembali ke landasan sbnr..actually, aku x habis baca lg buku ni sbb dah nak bg hadiah kat org..tp walaupun beberapa helaian yg aku dah baca, ckup menyedarkan aku..Alhamdulilah..aku x taw la kalo korang yg baca ape pndapat dan kesimpulan korang, tp aku mcm ni la,haha..sbnrnya aku syg sgt nk bg buku tu kat org, sbb buku tu best sgt!! tp org ckp kalo kte nak bg org sesuatu kte bg ape yg kte syg..so, aku harap "dia" baca buku tu dgn spenuh hati..andai kata hati dia terbuka,alhamdulilah..andai kata dia nk melepaskn trus, aku terima dgn redha..
So, nasihat aku pd yg korang, baca la dua dua buku ni,BEST!! SGT2 BEST!!, biarpun harga die agak mahal tapi ilmu dalam tu adalah sgt2 x ternilai, dan ia adalah seperti pelaburan ms hadapan...SLAMAT MEMBACA!!




2 comments:

rAyHan_eLLyaNi said...

Yes dear....cm excited plk pas baca entry u nie...
ade dgr gak dr bdk2 nie..aku terima nikah nya best...oMG, perlu mendapatkn buku ni segera...
xsabar tol nk baca...ble nk g kedai buku nie..hhehehe....

princess^^lily said...

bgus2..mmg 2 buah buku ni best..meneutralkan ati yg sedng gundah gulana..hehe..baca la ye..:)